Yurt seçimi yapılmadan önce bilinmesi gerekenler

Sınav sonucu sonrası tercihler yapıldı ve tercih sonuçları açıklandıktan sonra okulun belirttiği süreler içinde kayıtlar yapıldı. Bundan sonra geriye tek kalan şey ise kalacak yer bulmak oluyor. Bu kısımda ilk başvurulan yer devlet yurtları oluyor. Devlet yurtları belli süre içerisinde başvurular alınıyor ve sonuçların açıklanması bekleniyor. Devlet yurdu belli sayıda öğrenci aldığı için her başvuran kişi devlet yurduna giremiyor. Bu süreden sonra internet üzerinden özel yurtlar aranmaya başlanıyor. Örneğin Adnan menderes üniversitesini kazandı iseniz internette aydın kız öğrenci yurtları veya aydın kız yurdu gibi aramalar yapıyorsunuz. Bu aramalardan çıkan sonuçlara göre özel yurtların listesini çıkartıp en iyisini seçiyorsunuz.

Yurt Seçilirken Dikkat Edilmesi gerekenler

1.Üniversiteyi kazandıktan sonra üniversiteye yakın bir yurt seçmelisiniz. Kalacağınız yurt üniversiteye yakın bir yerde olursa okula gitmeniz açısından sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca üniversiteye gitmek için cebinizden ayrı bir ücret çıkmamış olur.

2.Kalınacak yurt seçilirken yurdun sağladığı faydalar değerlendirilmelidir. Kalınacak odadaki kişi sayısı, verilen internet hizmeti gibi hizmetler değerlendirilmelidir. İnternet üzerinden yaptığınız Aydın Kız Öğrenci Yurdu aramasındaki çıkan sonuçlar ile ilgili de bir değerlendirme yapmanız gerekmektedir.

Yurt seçildikten sonra yapılacak sözleşme hakkında dikkat edilmesi gereken noktalar

Kalacağınız yurdu seçtiniz geriye ise sözleşme imzalamak kalıyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

1.Yurt sözleşmesini dikkatlice okuyun. Hiçbir sözleşmeyi okumadan imza atmayın. Sözleşmede yazan her madde daha sonra size kötü bir dönüş yapabilir. Sözleşmeyi okuyun ve
sözleşmedeki maddeleri kabul ettikten sonra sözleşmeyi imzalayın.

2.Sözleşmeyi imzalamadan önce yurdun sağladığı tüm hizmetlerden haberdar olun. Bunun yanında sözleşmeyi imzalamadan önce kalacağınız odayı bir gezin.

3. Yurdun okula mesafesini göz önüne alarak sözleşmeyi imzalayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir