Öğrenci yurt seçerken nelere dikkat etmeli?

Amansız üniversite sınavı maratonu sonrasında kazanan öğrenciler için bir başka maraton başlamaktadır. Kayıt zamanı geldiğinde, çoğunlukla ailecek kayıt işlemleri için üniversitenin bulunduğu şehre gidilir. Kayıt işlemleri yapılıp dersler seçildikten sonra öğrencinin huzur ve çalışma ortamı açısından büyük önem taşıyan barınma sorunu çözülmek durumundadır. Barınma, öğrencinin üniversite eğitimi bakımından hayati önem taşımakta olduğundan, daha öncesinde araştırma gerektiren bir konudur. Adnan Menderes Üniversitesini kazanan bir kız öğrenci ya da yakınları internete girerek arama motorundan aydın kız öğrenci yurtları veya aydın kız yurdu gibi aramalar yapacaktır.

Yurt Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Yurt seçiminde ilk kriter yurdun konumu ve kaydın yapıldığı üniversiteye uzaklığıdır. Yurdun üniversiteye yakın olması öğrenciye hem vakit kazandıracak hem de yol masrafları açısından tasarruf sağlayacaktır.
  • Seçilen yurdun sağladığı yemek, çalışma ortamı, internet gibi hizmetler de diğer bir önemli kriterdir.
  • Kalınacak odalardaki kişi sayısı da çalışma ortamı ve konfor açısından dikkate alınması gereken bir diğer etkendir.
  • Yurdun temizliği, düzeni, personelinin niteliği ve disiplin gibi konuların da göz önünde bulundurulması gerekir.

Yurt Yönetimi İle Yapılacak Sözleşmenin Önemi

Yukarıda verdiğimiz Adnan Menderes Üniversitesini kazanan öğrenci örneği üzerinden devam edecek olursak; İnternet ortamında yapılan aydın kız öğrenci yurdu araştırması ve belirlenen yurtların gidilip yerlerinde görülmesinden ve karar kılınmasından sonra, geriye yurt yönetimiyle yapılacak sözleşme ve ödeme planının yapılması kalıyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta sözleşmenin imza öncesinde dikkatlice okunmasıdır. Okunup tam olarak anlaşılmadan imzalanan sözleşmeler yanlış anlaşılmalara mahal vererek kişileri daha sonrasında mağdur edebilmektedir. Bunun dışında sözleşme yapmadan önce yurtta kalınacak odanın, etüt, tuvalet, banyo, yemekhane gibi alanların gezilerek kontrol edilmesinde fayda vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir